The Ugly Truth pt.2

7:57 AM


Umie mnx maaf lh andai n3 The Ugly Truth ini menyinggng byk pihak tpi bgi umie, KEBENARAN MESTI DIPERTAHANKN!! Mcm manalah nak pertahankan negara sedangkan diri sendiri xdpt nak pertahankan maruah??! Mmg dosa pala sendiri tanggung, kubur asing2, tpi kalu terkena pd saudara mara kita sendiri, adik akak kita sendiri, cmner?

Pd kaum2 adam lain yg xpernah wat cenggini, tntu rsa maruah tercabar. Tpi hakikat nya inilah dia. Wahai perwira2 negara, jagalah nama mu sebagai 'mempertahankan bangsa, nusa & negara. Jgn kerana you all tu perwira anda layak & berhak mbuat onar. Jgn lah mengambil kesempatan atas kasih sayang kaum hawa. Xmalu ke menagih simpati memnta wang ringgit pd org pmpuan sedngkan awak tu lelaki yg septtnya bekerja keras utk diri sndiri?! Mcm mana nak menikah kalu mulut sndiri pun miss soru?! Aduyaiii.... malu okey?! Kalu setakat moka pecah pintu & ada ati nak kutuk2 bekas awek yg awak dok peluk siang malam, xguna ok?! Jgn nak bukak tarbiah dgn kata2 hadis sedngkan haram pong lu sapu! Jgn busuk kn nama org yg xpernah wat cenggitu. Mmg wat perangai waktu2 skrg ni bez & melazatkan, tpi bila dh menikah sok, bila anak sendiri dh trkena cm hat yg dok hang dok wat lagutu, apa mcm?! Kalu kena tang kita, mmg kita xsedaq diri. Tpi bila kena kot puak2 kita, kena kat anak bini kita, masa tu rasa nak gantung diri. Xkan la hang xsedaq lagi?! Tpi xpa.... hang tataw yg org yg hang dok iniaya tu dok wat solat hajat. Nak tahu keberkesanan solat hajat, kita tunggu & lihat lh nanti.

Pd kawan umie ni, umie doakan segala kebahagiaan dunia utk dia. Jgn risau dik. Ingat Allah Maha Besar, Maha Mengasihani & Maha Adil. Dia dok mnx duit tiap2 bulan pd adik setakat tiga pat ribu; dia bakal 10kali akan rugi drpd apa yg hat dia dok amek drpd adik. AMIN...

You Might Also Like

2 cutie berceloteh

  1. wah..gambaq kubur lagi tu..mcm familiar jer..kuikuikui

    ReplyDelete
  2. kohnOn dia alim... pdhal dia bapak iblis... kuang3... =P

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...