Kembali Terjalin?

4:44 PM

N3 ni bukan tuk sapa2.. cuma pas gosip2 & dgr cerita kwn2, umie terfikir sejenak, knp lah pas sesuatu hubungan tu dh keruh baru nak terhegeh2 perbaiki? Knp xhargai sblum ini? Manusia mmg akan wat kesilpn, tpi bukan kesilapan yg berulang kali dilakukan & dgn mudah bibir mengucapkan maaf & ingin kembali..

teringat balek plak umie pd citer CSI mlm tdi..
'kadang2 bukan buat keputusan ialah keputusannya' hmm.. betul gak tu.. coz kalu keputusan dh dibuat, tntu akan ada sorong tarik decision xgitu? bahek masing2 wat bodo & teruskan kehidupn.. berikan ruang pd diri masing2 utk bahagia & teruskan berjalan tnpa menoleh kebelakang..


Andainya disitu ada ruang
Bolehkah kiranya ku menumpang
Andai ada sisa kemaafan
Maafkan diri ini yang dulu melukakan

Kembali Terjalin
nasiht umie pd yg dok rajin wat sorong papan tarik papan neh, bek hentikanlah.. kdng2 kita xsedar yg kita dh pn melukakan hati insan yg betul2 kita sayang sehinggalah kita kehilangannya.. dan yg paling ralatnya ialah, kita akan tetap ingati insan yg kita lukai itu seumur hidup kita... tidak kah itu membazirkan khidupn sedngkan kita spttnya menghargai dia @ septtnya hidup bahagia dgn dia sambil menghabiskan masa tua kita bersama?

Pe kata kita teliti hati & sanubari.. kini yg kita lakukan mmg membuatkan kita alpa seketika sedngkan waktu utk menyesali itu terlalu lama utk kita tangisi..


You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...