Kembali Terjalin?

4:44 PM

N3 ni bukan tuk sapa2.. cuma pas gosip2 & dgr cerita kwn2, umie terfikir sejenak, knp lah pas sesuatu hubungan tu dh keruh baru nak terhegeh2 perbaiki? Knp xhargai sblum ini? Manusia mmg akan wat kesilpn, tpi bukan kesilapan yg berulang kali dilakukan & dgn mudah bibir mengucapkan maaf & ingin kembali..

teringat balek plak umie pd citer CSI mlm tdi..
'kadang2 bukan buat keputusan ialah keputusannya' hmm.. betul gak tu.. coz kalu keputusan dh dibuat, tntu akan ada sorong tarik decision xgitu? bahek masing2 wat bodo & teruskan kehidupn.. berikan ruang pd diri masing2 utk bahagia & teruskan berjalan tnpa menoleh kebelakang..


Andainya disitu ada ruang
Bolehkah kiranya ku menumpang
Andai ada sisa kemaafan
Maafkan diri ini yang dulu melukakan

Kembali Terjalin
nasiht umie pd yg dok rajin wat sorong papan tarik papan neh, bek hentikanlah.. kdng2 kita xsedar yg kita dh pn melukakan hati insan yg betul2 kita sayang sehinggalah kita kehilangannya.. dan yg paling ralatnya ialah, kita akan tetap ingati insan yg kita lukai itu seumur hidup kita... tidak kah itu membazirkan khidupn sedngkan kita spttnya menghargai dia @ septtnya hidup bahagia dgn dia sambil menghabiskan masa tua kita bersama?

Pe kata kita teliti hati & sanubari.. kini yg kita lakukan mmg membuatkan kita alpa seketika sedngkan waktu utk menyesali itu terlalu lama utk kita tangisi..


You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..