Sabar, sabar & sabar

10:15 AM

Knp eay ada sesetengh org yg soka bangat busukkn nama owg len? knp gak ada org yg xbleh ting0k owg len senang @ bahagia? knp ek ada gak org yg xbleh biarkan kita move on? knp eay?? knp??

matang kn lah diri tu spya xde dh nak menyusahkan idop org lain... cukup2 lah dgn pe yg dh dibuat tu.. dosa yg lalu tu pun blum tntu kita nak maafkan, knp perlu ditambah lgi skrg? dh masuk thun baru neh kn? wat la azam yg berguna ckit.. umur bukan sethn jagung lagi dh, da berjanggut da ateh bwh ye x? jgn ingt kita neh akan idop seribu thn. byk gak org jaman skang neh mati pada umur yg muda.. sekurang2nya, biar lah org mengingati kita dgn segala budi yg kita buat bila kita dh dialam sana, bukan dgn segala keji yg pernah kita buat.

hmm... pelik ye perangai sesetengah org skrg neh... dia nak dia je bhgia... org laen g mpus! jgn cmtueh.. suka ek wat org laen terpekik terlolong mcm org gila marah2 pd awak tu? sudah2 lah membusuk kn nama org laen atas kesilapan diri sndiri.. bukan kita xtaw apa kebenaran disebalik semua kejadian.. mengaku kesilapan, bertaubat, mnx kemaafan & berubah.. doakan kebahagian org yg awk dh aniaya tu, bukan dlm diam2 awak wat 'taek' kat belakang

p/s=> pd org yg berkenaan, udah2 lah tu.. tutup buku lama.. 2009 dh pun berlalu.. cian blog ni xabeh2 nak ceritakan hal awak.. tobat lah.. ingt msa depan..


Doa Sabar
اَللَّهُمَّ إِنَّا نَعُوْذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَنَعُوْذُ بِكَ مِنَ الْجُبْنِ وَالْبُخْلِ وَنَعُوْذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَالِ اللَّهُمَّ أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَتَوَفَّنَا مُسْلَِمِيْنَ اَللَّهُمَّ رَضِّنِي بِقَضَائِكَ وَصَبِّرْنِي عَلَى بَلاَئِكَ وَأَوْزِعْنِي شُكْرَ نَعْمَائِكَ ، وَصَلَّى اللَّهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَAllâhumma innâ na’udzubika minal ‘ajzi wal kasali wa na’udzubika minal hubni wal bukhli wa na’udzubika min ghalabatid dayni wa qahrir rajâli. Allâhumma afrigh ‘alaynâ shabran wa tawaffanâ muslamîna. Allâhumma radhanî bi qadhâ’ika wa shabbarnî alâ bala’ika wa awji’ni syukra na’ma’ika. Washallâhu ‘alâ sayyidinâ Muhammadin wa ‘alâ âlihi wa shahbihi wa sallam.

Artinya:
Ya Allah kami berlindung kepada-Mu dari keresahan dan kesedihan, dari kelemahan dan kemalasan, dari rasa takut dan kikir, serta berlindung juga dari lilitan utang dan tekanan manusia. Ya Allah limpahkanlah, dalam wadah kalbu kami, aneka kesabaran menghadapi aneka cobaan. Ya Allah jadikanlah kami legowo dengan ketetapan-Mu, sabar memikul ujian-Mu dan ilhamilah kami kemampuan mensyukuri nikmat-Mu. Washallâhu ‘alâ sayyidinâ Muhammadin wa ‘alâ âlihi wa shahbihi wa sallam.

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Akhirnya, acara kemuncak.. الحمد لله Alhamdulillah Siap sudah thesis yg diheboh2kan sg...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Rules: Follow blog ini *wajib Follow semua peserta segmen. List akan diupdate da...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм الغاية لا تُبرر الوسيلة “al-ghayah la tubariru al-wasilah” (Matlamat Tidak Meng...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...