Kekalutan Fikiran

10:49 AM


Kusemai kasih dihalaman kontang
Jenuh aku membaja tunasnya layu jua
Berkali kuucap ingin milikimu
Kini baru kutahu semua itu mustahil bagiku

Tidak tergambar hati yg terbakar
Zahir tak menentu batin lebih dari itu
Hanya wajahku terlukis ketenangan
Sedangkan didalam hati berkocakan

Kala itulah semua potretmu lumat digenggaman
Andainya ku tahu pahitnya hempedu
Tidak mungkin aku menjadikan santapan
Begitulah boleh kuumpamakan
Bercinta dgnmu tinggalkan kesan
Menyesal dan terkilan tak putus berlegar
Kekalutan difikiran

Cuba kau tanya diri sendiri
Apa perasaanmu kalau aku lakukan begitu
Disaat engkau masih memerlukan aku..


Scan-yg kalut fikiran [download & dgr disini]

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..