Petunjuk @ melepas tengkuk sndiri?

9:02 AM


Umie bgi ckit situasi & jom kita pk2 kn sesama okey??

Si A bercinta dgn si B & ketelanjuran pun berlaku. Si A plak wat kesilapan besar bila mewujudkan org ke3 iaitu si C. Kini segala cerita terbongkar & si A mengatakan yg dia tersepit serta tataw nak pilih yg mana satu...

1) perlu k Solat Istikharah sedngkan SECARA UMUMNYA pun kita da taw yg A perlu bertanggungjwb & MENIKAHI B secara sah.

2) si C plak kisahnya....konon beriyo2 bangat nak kan si A walaupun da taw pe jdi dgn alasan nak UBAHKAN si A jdi baek (err.... ubahkan kejadahnya kalu xnak bgi si A bertnggungjwb dgn pe yg dia dah wat??! bongek x?)

camnO tueh?

Wahai si A.... solat istikharah dibuat kalu B & C masih suci & tataw nak pilih yg mane satu!! petunjuk yg diberikan mungkin hanya dari hati & xperlu tggu 7 hari... pk sndri.... SECARA LOGIKNYA & TUNTUTN ane buley wat touch & go... mgkin msey xphm cOz xkene kek btng idong sndRi kot... pape pun, g r tnya Ustaz & puaskan aty tu okey??! Ustaz ye bukan roomate @ kawn2 sperjuangan

Wahai si C....rsanya dendam kesumat yg beraja diaty... bwk2 r solat bnyk2... lgipun kan BELAMBAK kek uni tu nok kek awk tu kn? almaklumlh, owg cntek... pk secara logik, kalu masalah yg awak tu da trlanjur, nak ke kalu si A nak g blah gitu jak??! aduyaiii.... xphm btul!

Wahai si B.... Sekiranya tiada cinta insani untukmu, cukuplh cinta Allah penyuluh hidupmu. Kelak akan ada cinta dari insan yg mencintai Allah sepertimu...


PssSt!!! korang plak rsa cmner???!!

RUJUKAN => http://ustazazhar.com/v1/
=> http://iluvislam.com/v1/viewpage.php?page_id=764
=> http://n3.nabble.com/Ustaz-Online-f27233.html

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..